Games Yang Menghina Islam (Wajib Baca)

GAMES YANG MENHINA ISLAM (WAJIB BACA)


1) Devil May Cry 3

KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.








Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".





Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?


2) Clive Barker Undying




Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.






Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki





Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan "Allahu Akbar" pada minit ke 0:20 & 0:44 pada video dibawah.




Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.

4) Prince Of Persia




Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)





"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes





Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".

6) Stronghold Crusader





Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.



Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.




Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap

Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

[Image: 50px-Virgo.png]
Zodiak Virgo:


[Image: Copy+of+50px-Virgo.png]
Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:

Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

8) Resident Evil 4





Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.





Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut




Screenshot dari gameplay Resident Evil 4





Zoom pada pintu tersebut

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.




Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.





Perbezaan pintu dalam game dengan realiti





Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.
Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.



Kalau Anda Sayangkan Islam.. Kongsilah Artikel Ini Di Facebook Anda Untuk Memberi Kesedaran Kepada Mereka Yang Masih Lalai dan Leka Dengan Dunia Masa Kini..

Pasti Ramai Terkejut Kan.. Dan Pasti Salah Daripada Anda Pernah Main Games Yangg Tersenarai Diatas Ini Kan? Kan-kan.. So Apa Pendapat Anda??? 

Jika Anda Tak Tahu Mengenai Freemason Atau Mahu Lebih Tahu Secara Mendalam.... Sila Klik Disini.. Ada Banyak Penjelesan...   
Share on Google Plus

About Fathi Nor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

189 comments:

  1. memang sangat kurang ajar. cuba lah cari benda lain kalo ye pun nak buat games sangat. jangan la nak hina agama Islam.apa ntah yang diorang dengki kan sangat smapi benda sesensitif ni pun dibuat main2.

    Kepada mereka2 yang main game2 kat atas ni, tolongla hentikan. banyak lagi game lain kalo nak main.

    sedih bila benda2 mcm ni diperlekehkan oleh pihak2 lain.

    BalasPadam
  2. nama tidak d' ketahui30/5/11 12:44 PTG

    aiii....kurang hajjaq tol...
    x yah mein counter st.....
    kita mein fifa on9 lgi syok..!!

    BalasPadam
  3. sial,lancau pnye kapir....

    BalasPadam
  4. biadap sungguh org kafir ni.. ALLAHUAKHBAR!!!!!!

    BalasPadam
  5. betul betul halus cara mereka.

    BalasPadam
  6. org kafir terutamanya YAHUDI suka nk merosakkan umat islam dgn cara halus..berwaspada la wahai umat islam..

    BalasPadam
  7. sedar tak sedar, bahaya betul.

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. Sesugguhnya syaitan akan menyesatkan anak-anak adam dengan apa cara sekali pun

    BalasPadam
  10. Tanpa Nama4/6/11 8:25 PG

    memang gampang

    BalasPadam
  11. yaris2 aq tak main

    BalasPadam
  12. You're Malaysian, we're Indonesian...our religion is same...ISLAM. We must unite to crush them...Zionist and Crusaders

    BalasPadam
  13. mcm2 btl dorg ni ye? klau mcm ni ar, aku rs dh ramai yg t'pngaruh. bdk2 skrg bknye blaja agame sgt. sbb tu ngare kt bnyk mslh sosial.

    BalasPadam
  14. btul bro...aku tk prasan slama ni....ni lh susahny bila org kafir kuasai teknologi...

    BalasPadam
  15. Tanpa Nama5/6/11 8:36 PTG

    masyaallah,aq pernah main lrr game nh

    BalasPadam
  16. astaghfirullahhal'azim...mmg betul2 teliti diorg membuat game ni sehingga menghina agama Islam...apa2 pun...saya berharap agar suatu hari nnt diorg akan mendapat hidayah ALLAH....ya...umat Islam diharamkan bermain game yg berunsur hina Islam...^_^

    BalasPadam
  17. biadap..sbb 2 la sy mmg x suke men game.dn sy mmg xmggalakkan kwn srta adik2 sy brmain game...

    BalasPadam
  18. lg satu..cube try tgopk game dota allstars atau lebih di kenali dgn name warcraft..sy perasan game itu ad mgguna kan istilah prophet...

    BalasPadam
  19. mcm2 cara dorang ni kan...

    BalasPadam
  20. sedih bila dapat tahu..kuang asam :(

    BalasPadam
  21. ya ALLAH, terkejut juga. thanks 4 the info.

    BalasPadam
  22. laknati la org yg mereka game nih....

    BalasPadam
  23. Tanpa Nama9/6/11 3:22 PTG

    bagaimana pula dengan game 'bola sepak' yang umat manusia sedang perjuangkan sekarang ini???.. kepada penulis blog cuba cari samada ianya menghina islam atau tidak..... apakah 'hiburan' di sebalik permainan 'bola sepak' bagi mereka yang telah 'mencipta' permainan itu sejak berkurun lamanya....

    BalasPadam
  24. Tanpa Nama9/6/11 4:03 PTG

    terkejut glew...ada game yg pnh aku main ...

    BalasPadam
  25. mmg kurg ajar..tq pade yg prsan...same2 la kite mntk pihak atasan ambil tndakan..

    BalasPadam
  26. macam sial sib bek aku x minat maen game.... mati la lu lahabau lahanat nyew kapir bodoh

    BalasPadam
  27. Tanpa Nama9/6/11 7:59 PTG

    maen mario lg bgus kot.
    lg bgus klo x maen game, tmbh bil jek.

    congrats kpd korang, smoga kite sume same2 dpt mlindung islam.

    BalasPadam
  28. pe la nk jd..

    BalasPadam
  29. Tanpa Nama10/6/11 2:20 PG

    P***M*K punya kafir...nk perang ke apa?
    Ya Allah bantu lah kami yg lemah ini..

    BalasPadam
  30. syukur .. saya x pna main 1 game pun dlm suma game yg tertera dia atas 2 .. saya x minat larh .. tp x sangka pulak blh jadi mcm nie skali.. msti d report nie buss .. nampak sekali penghinaannya ..

    BalasPadam
  31. ya allah berikan petunjuk kepada mereka yang cuba menyesatkan umat nabi muhammad saw semoga mereka mendapat balasan dari allah swt

    BalasPadam
  32. maen petvill je . x pe kan ? ^^v

    BalasPadam
  33. nape I tengok yang gambar2 pintu resident evil yang pertama dan kedua bentuk dia lonjong tapi bila dibanding kan ngan pintu Omar Bin Khattab, bentuk dia jadi bulat pulak? u photostop keh?

    BalasPadam
  34. sial pnya kafir!! mngmbang blu roma q dgr laungn allahu akbar td,, ya allah,, mngpa mreka lakukn itu?? allah bgitu hina di mata mreka shingga xsegan2 mmbuat lantai dgn nma allah,, astaghfirullah!! kafir laknatullah!!!!

    BalasPadam
  35. CS deleted scene je. CSO | CS 1.6 | CSCZ mane ada orang mati kite dengar suara. whawoakwaowkoakwoakwoakowa bangang!

    BalasPadam
  36. hrmm..apa nak jadi dgn dunia nie,sedangkan da jelas2 depan mata bahawa islam melarang kita dari mengamalkan ilmu hitam,kalau nak cakap bab jahat or kejam penganut agama kafir adalah yg lebih kejam cotntohnya israel,ingin menguasai tampa ada rasa belas kasihan..bencinyaaaaaaaaaa!!!!

    BalasPadam
  37. no komen

    BalasPadam
  38. ish3x ...truk nya org yg b'fkiran utk mlakukan p'kra mcm 2e ,,mcam xda krja len jak ..

    BalasPadam
  39. belilah DVD pirate....
    aku nk men game gk...lantak pi. :p
    benda ni hampa amik kisah sangat...pi solat berjemaah kat masjid hampa x maw... :p :p :p

    BalasPadam
  40. thankz for your information....nnt sya gtau kat adk sya...jgn men dh game tu...

    BalasPadam
  41. macam2 yang depa buat nak hina kita...senang sangat kita x payah main games ni..belajar lagi baik..

    BalasPadam
  42. diam diam kita yang terkena dengan kafir laknatullah nie kan .ish ish ish .moga moga Allah jauh kan kita dengan benda benda cam nie

    BalasPadam
  43. Warh >.< nice info!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  44. sebarkan lah seberapa byk fren yg korang ade....mudah2an tiada yg tersesat.IsyAllah...

    BalasPadam
  45. Nauzubillahiminzaliq...semoga saya dan keluarga dijauhi dari terlibat dgn benda-benda macam ini. InsyaAllah saya akan pastikan anak2 saya tidak terlibat dlm games seperti ini...

    BalasPadam
  46. peh bangkai giler!,seb baek ak x men game2 tuh

    BalasPadam
  47. ish3...apa salah kami mencintai Islam?korang nk dengki apa org kafir?

    BalasPadam
  48. msh2 islam xkan brenti mmbenci islam shingga org islam ikot cr hdp depa...

    BalasPadam
  49. Saya bukan Islam, tapi saya langsung tidak setuju dgn perangai manusia sebegini, nasib baik org Malaysia yg berbilang agama tahu hormat-menghormati sesama sendiri. Mamat omputih nih mmg buang tebiat.

    BalasPadam
  50. nasib baik x mnat main game.... so.. mgkin kalu terasa nk main game akn beringat la... mlas nk wat dose..

    BalasPadam
  51. game ni sja dibuat utk mmbangkitkn kmarahan umt Islam..jd sama2lah kita mmperbaiki diri & saling ingt mengingat...jgn terlalu mngikut em0si krn ini mmg niat kafir utk mmbuatkn kita marah...yg pntg skrang umt Islam sume kna sdar yg kita ni di akhir zaman..byk tnda2nyer~

    BalasPadam
  52. allah huakbar3x.......nescaya lkhnat lah owg yg mencipta permainan game video ini....

    BalasPadam
  53. blogmusafir.... http://amanjamaluddin.blogspot.com/ boley x,post nih di share ke blog sye ?

    BalasPadam
  54. nsb baik aku main dota jer..huh

    BalasPadam
  55. astaghfirullahalazim....serius aku menyesal gile main game nie......

    BalasPadam
  56. Kamu semua ni memang babi sangant. Over sensitive and just too prided by yourself. So what if games uses your GOD as references? Man you guys sucks big time.

    BalasPadam
  57. aq prnah maen counter strike 2 je ... hahaha kima yahudi

    BalasPadam
  58. Afiqah Nasharah10/6/11 5:40 PTG

    Memang tak patut

    BalasPadam
  59. bodoh tol lar diorang nim!

    BalasPadam
  60. nk tayer gak nim dah game DOTA ade tk yg part dlm game tu yg menghina islam?

    BalasPadam
  61. ..nsib baek xpnh maen sume game 2..

    BalasPadam
  62. ya Allah ,kurang ajar btol spe yg hina islam tu ..

    BalasPadam
  63. mmg byk korang ajaq punya kafir ni, org yg main pun buta perut....bodoh

    BalasPadam
  64. @aman jamaluddin
    Salam ,
    Anda Boleh mengshare maklumat ini di blog-blog anda... Kami Tak Halang..

    BalasPadam
  65. aduss=.= tuka gem la pasney.... anw,tq 4 the information...

    BalasPadam
  66. klu aq jmpe owng dalang sume ni aq siku kpale dye.....
    sial tol arh drang tu...

    BalasPadam
  67. AQ JMPE DALANG SUME NI AQ SIKU KPALE DRANG...!!!!!
    SIAL TOL DARNG NI....

    BalasPadam
  68. ish3... mmg tak gune btol laa org yg reka game yg mghina agama islam 2... anyway thanks 4 da info...

    BalasPadam
  69. Asamualaikum... Tak guna dah kalau anda nak marah2... x perlu nak marah2... Kita sepatutnya bersatu... dan mula reka game yang lebih hebat dari depa... Bukan mengata depa... Toi dak?

    BalasPadam
  70. alamak..saya dh termain game resident evil 4 tu...............

    BalasPadam
  71. KURANG AJARR !!!!!!

    BalasPadam
  72. ahli neraka memang mcm 2....allah tetap mlindungi islam....

    BalasPadam
  73. satu lagi .. JANGAN MAIN GUITAR HERO III
    Ada Kalimah Allah .. Dalam game tu..

    BalasPadam
  74. geram betul aku dengan game zaman sekarangni..menyelit unsur2 agama.lebih2 lg berkaitan dgn islam,perkataan Allah,simbol kagamaan dn bnyak lg..semoga mereka mendapat balasan suatu hri nti..knpa aku x perasan semua tu..asstfirrullah..

    BalasPadam
  75. padan muka korang...main la lg game2 2!! ske sgt men game orang asing.....

    BalasPadam
  76. sbnarnya...org islam skrg dh teruk..nama je agama ISLAM tp p tgk club2 kt KL 2.. bpe ramai melayu teguk2 arak..2 blum lg pakai dedah sna sni..maksiat sna sni.. jd sgt nk slah kn org lain or bangsa lain juga klu bangsa sendiri yg musnah kn bangsa & agama sendiri... serupa mcm lembu kena cucuk hidung ikut je ape org barat buat.. slah kn kafir..igt kafir 2 smua x baik ke?? & igat sume islam 2 baik ke>???? ble kena agama sndiri komplen xhabis. bkn nk membetulkn diri.cari kt mne slah diri sndiri.,,kn.........renung2kn la & selamat beramal......

    BalasPadam
  77. Astaghfirullah...adik saya ada main salah satu dari game ni.Ya Allah, kita semua dilarang menghina agama lain, tapi orang-orang kafir dan yahudi ni pulak sesuka hati meghina agama kita. Semoga mereka yang berkenaan mendapat hidayah Allah, wallahua'lam

    BalasPadam
  78. shaiful izwan10/6/11 11:10 PTG

    aku benci ! kalau boleh sebarkan di dalam akhbar atau di berita ! harap ambil serius tentang masalah ini !

    BalasPadam
  79. kurang ajar

    BalasPadam
  80. jahatnya depa..sempat lg pekena islam dlm game.tah2 byk lg apa game yg camni tp kita xsedaq.kan bes kalo kita boleh buat game, tp berunsurkan peringatan/dakwah/fardhu ain dan sewaktu dengannya..saya dah lma berangan2 nak main game the sim versi islam..smayang 5 waktu..bangun tahajud.huhu.

    BalasPadam
  81. Massyaallah................................
    Stop playing This Kind of game to all my Brothers & Sisters Hood.......................oh please stop it........

    BalasPadam
  82. Haram jadah pnya org kafir......agak2 ar nk hina islam.......mari kita rmai2 memboikot game kluaran dia atas.....

    BalasPadam
  83. Tanpa Nama11/6/11 1:01 PG

    memang x puas hati arr..aq pernah juga men salah satu game tu..ish x sgka plak depa sggup kutuk islam sampai mcm tu skali!!!
    mmg fed up arr..klu bleh tmbah la lagi info tntg penghinaan islam dalam game..takut aq dok men lagi plak game tu..aku ni peminat game ckit..

    BalasPadam
  84. aq trkejut tng0k game devil may cry yg ampir sma dgn pn2 kaabah . . trkrjut bsar aq tng0k pn2 yg asli an dlm game 2 . . aish ! glerr pnye org ! da x de pn2 laen ke ? x leyh kretif cket ke ? cmpy tru islam . . ap kebd0hnye la . . arp rkyt prihatin tntg msalah nie . .

    BalasPadam
  85. Tanpa Nama11/6/11 2:17 PG

    adoii..devil may cry,counter srike,resident evil,prince of persia dah aq maen nie..adoiii....byknyew aq sokong game nie...entah pe ag ak men game yang hina Islam nie...adoii!!!

    BalasPadam
  86. Tanpa Nama11/6/11 2:19 PG

    ssnguhnya mreka akan mndpt blasan di akhirat nnti,,

    BalasPadam
  87. dunia akhir zaman makin menanti...
    bersama menguatkan ajaran islam dan hubungn silaturahim kita...

    BalasPadam
  88. bodoh punye kafer.. agak2 r nak buat game yg melibatkn sensitiviti agama ni...

    BalasPadam
  89. hurm .. nice inf0rm !! 2 game kat ats aku ada !! nnti aku buang !! game niey best tpi tulah ,, terlampau btul suda niey !!! smpai maw menghina agama !! pkir agama drang tu bgus sgt !! astagfirulallah !!

    BalasPadam
  90. Tanpa Nama11/6/11 9:58 PG

    korang ajaq punya kapiaq.....setan besaq sgguh....

    BalasPadam
  91. babi sial orang kafir.

    BalasPadam
  92. aq dh delete game counter strike condition zero deleted scenes dalam laptop aq.

    BalasPadam
  93. yeah nsib bek gme dota xtemasok kt cnie..
    :D

    BalasPadam
  94. Alamak...aq da abes level dah DMC tuh...bru bace nih...
    tq tq tq......

    BalasPadam
  95. xpela mereka boleh la bersuka2 buat macam2...sekarang dunia syurga mereka...di akhirat nnti tau la....seksaan ALLAH SWT bg mereka yg paling dayshat...

    BalasPadam
  96. yang korang nak pelik2 sangat pasal niyy napee ??
    bodoh kee apee ??
    main sajee sudeyhh larr ..
    jgn kelam kabutt nak bising2 ..
    bangsattT !
    korang tau kann ..
    iman tuh terletak di hati masing2 the yang nka poyo tahap gaban tuh nape ??
    deyyy ..
    think positivee larrrr ..
    bodoh !

    BalasPadam
  97. Salam Bro Anonymous Tu..

    Wah! Sedap2 mulut pula memaki ya... Erm...
    k.. Kami memang BODOH!!!
    Mengapa Bodoh??
    Itu lah sebab kami mengshare semua ini.. Bagi Terbuka sikit fikiran dan kebodohan kami... Selama ini kita semua leka.. X sedar...
    Sekarang Siapa yang nampak sangat kebodohan tu??

    Yang anda melenting sangat kenapa?? Memaki hamun ikut sedap kaki aja ni haa??

    BRO.... THINK POSITIVE LAAARRR BROOOOOO....

    OK? Kan aku dah bg tahu dah.. Ini just utk renungan... Tak guna nk maki2 dan menyesal.. dah terlambat...

    Pahammm?? Ka tak paham lagi?? kalau x paham lagi... cek mai bubuh lagi ni haa..

    Ok.. Wasalam..

    -Admin
    (Ayahda Aka BloggerCrew)
    http://crewfathi.in-asia.org

    BalasPadam
  98. NASIB BAEK FROZEN THRONE XDE.YEAH!

    BalasPadam
  99. Serangan secara halus begini lebih hebat kesannya berbanding dengan serangan secara fizikal yang di lancarkan di Palestin. Apa tindakan kita untuk hadapi ini?

    BalasPadam
  100. dont maen game2 ni lg.......same aje mcm kite pijak2 agame kiter...

    BalasPadam
  101. adess mati la...bha jom men cabal hhehehe

    BalasPadam
  102. Tanpa Nama12/6/11 1:37 PG

    LOL how you know thats the truth? take it easy la.... PHOTOSHOP can do everything ... a picture can be lie ... of coz there is such game but after u Zoom in u can change wat ever u wan with photoshop.

    BalasPadam
  103. Tanpa Nama12/6/11 4:09 PG

    main game mario lgi best........

    BalasPadam
  104. Tanpa Nama12/6/11 9:17 PG

    cuba cipta idea sendiri kan lagi best... ni nak guna unsur agama plak untuk dapatkan perhatian...

    BalasPadam
  105. bangsat!

    BalasPadam
  106. Astaghfirullah al-azim...;pasnie..kena hati2lah nak men game...bab takut2 dah unsur pnghinaan trhadap agama Islam...bahaya...

    BalasPadam
  107. ini le keje org kafir utk menyesatkn umat islam~

    BalasPadam
  108. auni afiqah12/6/11 2:17 PTG

    ya allah selamat game yg kat atas tu semua aku x main........tapi abang aku ada la main ni kena bagi tau cepat2 ni kalau x.......... kira abang aku hina islam la ni

    BalasPadam
  109. pihak berkuasa harus melakukan operasi utk membenteras d setiap kedai yg menjual game tersebut terutamanya Jabatan Agama Islam

    BalasPadam
  110. i like to play those games!! be open minded la aiyo....

    BalasPadam
  111. masya-Allah...kepada umat islam sekelian,ambil iktibar...jgn tertipu dgn helah dia orang yang sentiasa memesongkan kita tanpa disedari...biar Allah sahaja yang menghukum mereka...

    BalasPadam
  112. Tanpa Nama13/6/11 2:19 PG

    game begini memang merupakan satu penghinaan..tapi sedarkah kita..kita sendiri sebagai umat Islam juga menghina Islam sendiri dengan mengabaikan ajaran Islam itu sendiri..kita marah orang menghina..ITU WAJAR.. tapi seharusnya kita menegur umat Islam d persekitaran kita yang menghina Islam dengan membuka aurat(contoh) atau bersentuhan bukan muhrim.. kita tak marah?

    BalasPadam
  113. Tanpa Nama13/6/11 2:32 PG

    tu yang asyik suruh open minded tu sebenarnya bengap..dah jauh menyimpang diri dan pendirian..open minded ada batasnya..kalau tiada batasan..terkeluarlah dari Islam, atau jadi fasik, atau kafir..berfikirlah..jangan jadi laknatullah..

    BalasPadam
  114. Tanpa Nama13/6/11 2:42 PG

    kalau belum tahu...memang kita lalai..tapi sekarang kita dah tahu...jadi elakkanlah dari terus menyokong permainan begini... keseronokan..ada batasannya..fikirlah..

    BalasPadam
  115. bru thu ade game ni..nmpk sgt x brape nk main game

    BalasPadam
  116. Game2 tu semua tak best pon...tak perlu main....dan pada gamers yang suka main game..jgn lupa solat! jgn terlalu alpa hingga lupakan yang mana fardhu ain dan kifayah... Saya pon seorang gamer jgak, tapi sering perlu ingt dan nasihat diri kita supaya tidak melakukan perkara lakho (melalaikan) hingga terabaikan yang wajib. takut jadi hukum haram pd individu tersebut... :).

    BalasPadam
  117. Ya Allah .. pergh !! baru tau ..x sangka .. game favorite aq , Devil may cry ngan Resident evil 4 minghina Islam rupanya ..dah2 .. aq nk berhenti main game tu .. tapi ade 1 kemuskilan bagi saya .. game prince of persia tu patut kita main or x patut kita main ? kawan saye ckp , patut .. ade sesetengah tu ckp x patut main .. mane yng betul ?

    BalasPadam
  118. its just a game .. maybe kebetulan sama dgn simbol2 yang ada pada islam... x apa2 yang perlu takut.. its just a game and tiada yang menentang tuhan anda.... jangan terlalu details.. nanti negara malaysia x aman... jangan terlalu sensitif... semua ni hanya rekaan semata2, dalam hidup fantasi... so plz la.... tiada agama yang mengajar jahat kan.. so respect each other be4 someone will respect u..!!

    BalasPadam
  119. provokasi y jelas lg nyata!!!!
    mmg tiada agama mgajar jahat...tp ade pertubuhan cuba menjatuhkan islam....dlm islam tiada sorg pon mampu mencipta atau mereka ayat sama atau setanding holy quran....so,,,mmg xde istilah kebetulan dalam menghina islam...

    BalasPadam
  120. pejuang islam13/6/11 3:47 PTG

    smue game kat ats best2, tpi hk best 2 hk hine Islam nye,, nsb baek ak x lyn game2 2,lyn fifa lg baek

    BalasPadam
  121. kpd org yg post ni,,asassin creed bleh maen x??????????????????????????????????????????????????

    BalasPadam
  122. kalau sampai mcm nie org barat menghina islam knapa kita masih lagi layan filem/drama drpd barat tu...kpd org islam yg mempunyai kesedaran bahawa org barat sudah terlalu melampau menghina islam,sy rsa anda thu ap yg patut anda lakukan...(boikot pasaran barat)...

    BalasPadam
  123. i luv islam

    BalasPadam
  124. ya ALLAH.. meremang bulu roma aq dgr yg gme wii tu.. somebody plss selidik psl dota.. stakat nie aq xprnh dgr lg la.. tp klo ade masyaALLAH .. rmai da bdk2 mlayu min gme tu..

    BalasPadam
  125. NAUZUBILLAH..SEDAR LA WAHAI UMAT2 ISLAM SUME...MEREKA SEDANG MENGHANCURKAN KITA UMAT ISLAM SECARA SENYAP..SEDAR LA KITA..

    BalasPadam
  126. sy xslh kn para pmain yg tlah mcuba gme ni 100% sbb myb dorg xpasan bnda2 kcik n hlus or dmnipulasikn ni .nway , kalo mmreka da tw sal sume ni tp xbenti lg ,ha 2 bru la mhina Islam nme nye .papepon arap sume boikot gme yahudi yg jahil ni . HIDUP ISLAM !

    BalasPadam
  127. mcm game Prince Of Persia ,
    "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
    (Sabda Rasulullah SAW),
    "Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)
    maksud ayat di atas brdasarkan game tu ,
    patut main ke ? x berapa fhm la ..

    BalasPadam
  128. kejam nye.....x sangka...nasib baik aq x prnh main game ni...aq mmg minat cte owg jepun buat.....tpi bla tgk game yg diaowg wt dn menghina owg islam...x tau nk ckp pe

    BalasPadam
  129. mmg bangang ar spew yunk wat game nyh!!!!gamer ta slh sbb tataw tpy yunk wat game ni yuk 100% salah. bodo na mampus.!!mmg kurang ajar tolla .

    BalasPadam
  130. haram jadah pny kafirr nasib lah ak xmain game2 nie...lyn poker lg bguihhh...hahahahha.............

    BalasPadam
  131. cipan yahudi...babiii

    BalasPadam
  132. The writers are idiots! They have not got anything better to do besides start to cause hassle. Easy peasy. We all send a petition for religious intolerance to the company and we will not put up with lies and bigotry!

    Start a court case for libel and defamation. I wonder what they are going to say to that!

    BalasPadam
  133. Tanpa Nama15/6/11 8:19 PG

    Laknatullah...kafir harbi

    BalasPadam
  134. Tanpa Nama15/6/11 9:36 PG

    memang kurang ajr la kafir laknatullah.... knpa kte msih x sedar..??

    BalasPadam
  135. Selagi ada bulan dan matahari, selagi tu lah "KAFIR-KAFIR LAKNATULLAH" yang ujud diatas muka bumi ini akan terus mencari jalan untuk menghina "ISLAM", marilah sama-sama kita berdoa kehadrat ILLAHI supaya kafir barwa anak haram jadah yang ujud didalam dunia dunia yang fana ini mendapat pembalasan yang setimpal dengan keangkuhan dan kebiadaban mereka...., ALLAHU AKBAR...ALLAHU AKBAR...ALLAHU AKBAR...!!!.

    BalasPadam
  136. suka2 ati drg je wat mcm ni

    BalasPadam
  137. WOW... xtersangka begitu banyak~!!

    BalasPadam
  138. semoga dgn adanya pendedahan ini, sesiapa yg tau kwn2 die main game2 ni sebar2 kan la..semoga semua gane2 ni di buang dr dunia kita...

    BalasPadam
  139. x guna btoll..aq x mau main dah game 2

    BalasPadam
  140. japun mmg sial ptutla kna tsunami

    BalasPadam
  141. astgfirullah...mcm2 ancaman terhadap islam skrunk...

    BalasPadam
  142. mmg terkilan gak ngan benda nie,... tp,, x yah r smpai sumpah seranah,.. diowng da mmg b'dosa,, kowang2 yang sumpah seranah nie pn dpt gak dosa,... nk ban 2 ban jek,.. x yah nk tmban sumpah seranah nie,... wat tmbah dosa jek...

    renung-renungkan lah,... wasalam...

    BalasPadam
  143. kurang ajar sgt2!!! laknat kau kafir!!!

    BalasPadam
  144. memang kerja orang kafir membantu syaitan menyesatkan orang. supaya bersama2 mereka didalam kesesatan. orang islam perlu berhati hati

    BalasPadam
  145. Tanpa Nama17/6/11 9:42 PG

    bagi mereka yg dalangi pembikinan game2 tersebut, aku ucapkan salam HARAMJADAH untuk mereka...InsyaAllah selagi benadinya umat Islam di dunia ini selagi itu Islam xkan goyang dan x pernah goyang...
    <>

    BalasPadam
  146. aku main je game ni sebab best. hehehe. lagi2 resident evil ngan devil may cry. sgt best. ^_^

    BalasPadam
  147. celake tol laa..xpuas aty tol aq..law game yg best2 msti ad hina2..nk maen pon xleh.. law game2 yg xbez,x hina la plak...sjew je nk khianat..aisshhh.... tp jap,yg stronghold crusader tu,klau yg x extreme xpe kn??sbb aq maen yg bkn extreme..yg biase jew..

    BalasPadam
  148. babi setan lanchau pukimak tulla orang yang buat game ni

    BalasPadam
  149. shahrinz royalz18/6/11 11:55 PG

    tu diaa... gi boikot EA GAMES,CAPCOM,SONY...kalo main counter strike mereka gunakan pejuang taliban untuk team terorrist..tapi patut ker dorng wat cmtu..??yelah,taliban tu kan rata2 nyer beragama islam...haram ker main bende alah tu....?? sila jawab crew fathi....

    BalasPadam
  150. Salam. Haa.. Kami bukan nk suruh nk main ker da... Sbb ini terpulang kepada anda lah.. Kami just sebarkan aja.. Hangpa just boleh tengok... Then nilaikan pasal ini.. then tanya hati korang masing-masing... Semua terletak kepada diri masing-masing... alau ta puas hati ka apa ka.. Tak yah la nk buat kecoh kat sini.. kita pi tempat lain.. ok.. Wasalam..

    [Admin = CrewFathi ]
    (http://contact.in-asia.org)

    BalasPadam
  151. kafir laknatullah!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  152. Anonymouse,what's is your name ?

    BalasPadam
  153. kurang ajar btul tuh org..teda guna..menghina agma orang seja..sial..hrp2 dy mati awal

    BalasPadam
  154. marpecam toya sapajapa ipitupu oporapang..sipiyapal..mapatipi apawapal laaa ipitupu oporapang yang mepenghipinapa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  155. ada komen berbunyi: tiada niat nak menghina Islam, it's juat a game. only fantasy. Betul..cuma game ni d buat oleh kafir (bukan Islam)..tapi kenapa perlu masukkan unsur menghina Islam? walau dalam game?.. Bagi Islam..semoden manapun..kami perlu berpegang teguh pada Islam..TAPI mungkin pada Kristian..boleh menghina agama sendiri atau agama lain..atas nama kemodenan? AKU: KOKDIANG!

    BalasPadam
  156. Tanpa Nama22/6/11 1:56 PG

    u should be proud they used muslim architecture in their games
    most common foreigner considered those calighraphy as an Middle Eastern art so maybe they just dont know it is sacred/holy word etc,they also used to hear the word "Allahuakbar/Jihad' from terrorist so maybe they stereotyped it - jz another point of view

    BalasPadam
  157. kurng ajr spe yg wt game ni///

    BalasPadam
  158. manyak langsiu ma

    BalasPadam
  159. Ternyata semuanya itu adalah satu konspirasi illuminati / YAHUDI yang sedang mengcuba menyesatkan minda anak2 muda kita...marilah bangkit wahai saudara/saudari SERBANISTA ku, selamatkan anak2 kte dgn membuangkan smua TV, game2,mesin cuci&smua teknologi alkafirun kamu...marila kita hdup bwh tempurung.. AYOH..

    BalasPadam
  160. x prasan larh plark sbab dah beraper kali main tpi x prasan

    BalasPadam
  161. mintak share .. astagfiruallah hal azim ..

    BalasPadam
  162. mengajak hidup bawah tempurung tu..adalah satu komen terbodoh dengan niat menghina dan menyindir..tapi kalau si bangang yg bagi komen..memang macam tu lah..simpati lak aku kat spesis mcm ni..jahil!!!

    BalasPadam
  163. Tanpa Nama2/7/11 9:04 PTG

    nak open minded pe nye,cba kalo aku hina agama laen cam budhha,hindu or christian ke.... mengelepar korang cam kambing nanti... ini psal agama bai.... x de tolak ansur(agama2 di atas hanyalah cth semata2)

    BalasPadam
  164. Tanpa Nama3/7/11 9:37 PTG

    kurang ajr punya bangsa kafir......dpa ingat depa akan jdi penghuni syurga....awl2 lgi dihumban dlm neraka jhanam.......semoga dgn perbuatan mereka ini dibalas oleh allah s.w.t........

    BalasPadam
  165. Tanpa Nama4/7/11 10:08 PG

    mmg agakkrg ajarla menghina islam... kita x kacau pon diaorg.... Allahuakhbar.. moga2 Allah je yg memblas perbuatan mereka ni...

    BalasPadam
  166. Tanpa Nama4/7/11 10:17 PG

    cube blog gem ni dgn cyber security

    BalasPadam
  167. astagfirullahalazim...kurg ajaq punya org kafir..

    BalasPadam
  168. Tanpa Nama9/7/11 6:22 PTG

    mintak share n thank 4 info

    BalasPadam
  169. Tanpa Nama16/7/11 3:42 PG

    seryes ak ta prasn game resident evil 4 tuu. .

    BalasPadam
  170. Tanpa Nama16/7/11 3:44 PG

    ta sangka ak. .ak slame nie men game guitar hero, resident evil 4 n devil may cry. .da gak hina ISLAM. .depa mmg babi. .kimak pnya kapiaq. .

    BalasPadam
  171. Mereka menyusup msk secara halus.. kita xkn perasan semua 2 sbb tgh khayal dlm dunia GAME. Ya ALLAH beri lah kami perlindungan dari fitnah dajal & pengikut2nya.. Mohon share ya...

    BalasPadam
  172. bro .. ye tak ye pon bagi la credit hhuhu

    BalasPadam
  173. videogame ni pun satu, watpe nak kasi org marah..byk lagi grafik yg boleh lukis..

    BalasPadam
  174. eh eh..... ini photoshop lah... jangan pcye sngat.. bukan die pun yg cipta game ni.. bukan die tgok org buat game.. bende ni saje nk pecah belahkn kite.. think positive.. klau xboleh jg think positive mmg kpla hotak korg kuno...

    BalasPadam
  175. itu lah dia dunia dah hampir kiamat harus musnahkan semua game yang berunsur menghina islam

    BalasPadam
  176. itu tandanya ada orang ambil perhatian pasal islam biar mereka tiru biar mereka sebarkan untuk Islam....

    BalasPadam
  177. orang buat gme 2 mcam wajah anjing mkan tahi?

    BalasPadam
  178. Sebenarnya, merekalah yang sesat, bukan Islam yang sesat

    BalasPadam
  179. buang komen korg yg korg rse tak patut ditayangkan di khalayak ramai... buat sesuatu perkara di dunia yg sementara dgn betul mengikut islam...
    jangan main game yg rosak di sisi islam... sebar-sebarkan kpd org lain... hati-hati setiap perbuatan kita di dunia ini... p/s: saya tak dpt reply komen anda semua di atas urmm...
    wAllahu A'lam... wAllahu A'lam... wAllahu A'lam... :)

    BalasPadam